Blog

Tea Tree Olej

19.08.2024

Tea tree olej, známý také jako melaleukový olej, je jedním z nejmocnějších přírodních antiseptik. Pochází z listů stromu Melaleuca alternifolia, který roste v Austrálii. Tento esenciální olej má široké spektrum využití v péči o zdraví, krásu a dokonce i fitness. V tomto článku se podíváme na to, jak můžete tea tree olej začlenit do své každodenní...

Eukalyptus

12.08.2024

Eukalyptus, známý svými osvěžujícími a léčivými vlastnostmi, je jednou z nejvíce ceněných bylin v přírodní medicíně. Tento stálezelený strom, původem z Austrálie, poskytuje listy a esenciální olej, které mají široké spektrum využití. V tomto článku se podíváme na to, jak eukalyptus může přispět k vašemu zdraví a fitness.

Bylinky jsou už od pradávna ceněny pro své léčivé vlastnosti. Mnohé z nich se používají v tradiční medicíně a jejich účinky jsou podpořeny i moderními vědeckými studiemi. Zde je přehled 20 léčivých bylin a jejich využití.

Léto je tady a s ním i touha po krásném, bronzovém opálení. Opalování může být skvělým způsobem, jak si užít slunce, ale je důležité, aby bylo prováděno bezpečně a zdravě. Tento článek vám poskytne několik tipů a rad, jak se opálit správně a minimalizovat riziko poškození pokožky.

Káva je pro mnoho z nás nepostradatelným rituálem, ranním povzbuzením a hnacím motorem během dne. Ale i tenhle elixír má své stinné stránky. Jaké rizika se skrývají za šálkem lahodného moku?